DEXORAL Bettskena

Dexoral – Avlastningsskena hur fungerar den.

Bettskenan formgjuts inte på tänderna utan är löst sittande vilket gör den väldigt bekväm. Bettskenan utnyttjar munnens anatomi för att fästa på ett säkert sätt och munnen fungerar i sig som ett självreglerande lås.

Överkäken bildar en bågform i profil med underkäken. Bettskenan är upphängd på den utskjutande delen av överkäken och med hjälp av överläpp och kinder hålls bettskenan på plats.

Överläppen hindrar bettskenan dels att röra sig framåt/utåt från munnen och dels från att falla nedåt. Ju mer man gapar ju mer spänns överläppen vilket får till följd att överläppen spänner hårdare runt bygeln, vilket i sin tur gör att bettskenan sitter ännu hårdare fast på överkäken. Det kan man testa väldigt enkelt genom att sticka in ett finger under överläppen och gapa kraftigt. 

Bettkuddarna är kilformade vilket skapar en naturlig och avslappnad position för käkarna och hjälper därmed käkmuskulaturen att slappna av.


Framifrån sett så sitter bettskenan på utsidan längst med tandrad, mellan kind och tandrad. Avsaknad av material på insidan av tandrad gör den väldigt bekväm.

 

 

Vilken storlek ska du ha?
Dexoral – Avlastningsskena finns i två storlekar, Stor och Liten. 
För att ta reda på vilken storlek som passar just dig så måste du mäta utsidan av tandraden i överkäken, från hörntand till hörntand. Är ditt mått 5,5 cm eller mer så ska du ha en Stor bettskena. Är ditt mått mindre passar en Liten bettskena bättre.


Viktigt att tänka på, om du har en liten mun och beställer en Stor bettskena istället för en Liten bettskena så kan du bli tvungen att justera bettkuddarnas längd på skenan, alldeles för mycket, så att det inte blir något kvar att bita i.

 


Storlek
OSense O-Sense